Kapcsolat Kapcsolat
+40 367 804 201 +40 367 804 201

A koncepció

A koncepció

A Fidelitas Hotel Spa & Conference létrehozásával nem csak egy romos épület menekült meg a pusztulástól, hanem egy igényesen felszerelt diákbentlakással is gazdagodott Sepsiszentgyörgy.

 

A szálloda a környék turisztikai vérkeringésének szerves része, a hagyományos erdélyi vendégszeretet és professzionális vendéglátás újabb színhelye. Szállodánkban a legmodernebb komfort és jól képzett csapat fogadja az idelátogatót.

 

Látogasson el hozzánk!

Fedezze fel egyedi hangulatú szállodánk világát!

 

A különleges építészeti megoldásokkal felújított létesítményben az eredeti téglafalból meghagyott és több helyen szabadon hagyott részletek díszítőelemként hatnak. A épületbelsőt a beton, az acél és a fa találkozása teszi különlegessé, a múlt emlékeiről a hajdani fotók árulkodnak.

 

A szobák berendezése a különböző stílusok harmonikus találkozása révén kellemes, otthonos hangulatot teremt. A tetőtéri természetes fénnyel ellátott multifunkcionális konferenciatermek szakmai és üzleti megbeszéléseket tesznek lehetővé. Az alagsorban található wellnessrészleg vendégeink kikapcsolódását, pihenését szolgálja.

Az épület rövid története

Az épület az egykori textilgyár munkásszállójaként épült 1958-1959-ben. A szocialista realizmus stílusjegyeit viselő létesítmény az ipari léptékű előregyártás és igénytelen tipizálás hajnalán az utolsó minőségi kézműves épületek egyike volt Sepsiszentgyörgyön.

 

A magánosítás után több mint egy évtizedig üresen állt, majd az Erdélyi Református Egyházkerület újíttatta fel. A rehabilitáció során a tervezők és építők (OpenWorks és Install-All) igyekeztek megőrizni és kihangsúlyozni az épület egyedi jellegét.

Ro
En